Duotakt 2T TB


Моторно масло со врвни перформанси наменето за подмачкување на малите двотактни мотори во смеса со бензин. Погодно за подмачкување на двотактните мотори на патничките автомобили, моторциклите, моторните чамци, мотокултиваторите, косилките, моторните пили, пумпите за вода и агрегатите за струја. Препорачаната употребна концентрација во горивото е 2-4%, ако производителот не пропишува поинаку.

КАРАКТЕРИСТИКИ  Го смалува чадењето од ауспухот

  Го штити моторот од абење

  Спречува создавање на талог во моторот

  Го штити издувниот систем од нечистотии

СПЕЦИФИКАЦИЈА API TB; JASO FB; ISO-L-EGB

ПАКУВАЊЕ0,5L 1L
Типични вредности
Изглед бистра
Густина 15℃, kg/m³ 889,5
Точка на точење, ℃ -25
Кинематски вискозитет на 40℃ 159,6
Кинематски искозитет на 100℃ 15,31
Индекс на вискозитет 97
Точка на палење, ℃ 189