Superior CF-4/SG SAE 20W50


Моторно масло со извонредни перформанси наменето за подмачкување мотори на дизел, бензин и ТНГ.

КАРАКТЕРИСТИКИ  Одлична заштита на моторот,oдлично подмачкувачко својство во сите услови на возење

  Компатибилен со каталитички конвертор

  Погодно за мешовит возен парк и механизација

СПЕЦИФИКАЦИЈА API: CF-4/SG; ACEA E3; MB p.227.1; VOLVO VDS; MAN 271; CAT TO-2; ALLISON C2/C3

ПАКУВАЊЕ10L Буре
Типични вредности
Изглед бистра
Густина 15℃, kg/m³ 880,9
Точка на точење, ℃ -30
Кинематски вискозитет на 40℃ 168,8
Кинематски искозитет на 100℃ 17,80
Индекс на вискозитет 124
Точка на палење, ℃ 257
TBN 9,3