Superior CF-4/SG SAE 15W40


Моторно масло со извонредни перформанси наменето за подмачкување мотори на дизел, бензин и ТНГ.

КАРАКТЕРИСТИКИ  Одлична заштита на моторот,oдлично подмачкувачко својство во сите услови на возење

  Компатибилен со каталитички конвертор

  Погодно за мешовит возен парк и механизација

СПЕЦИФИКАЦИЈА API: CF-4/SG; ACEA E3; MB p.227.1; VOLVO VDS; MAN 271; CAT TO-2; ALLISON C2/C3

ПАКУВАЊЕ10L Буре
Типични вредности
Изглед бистра
Густина 15℃, kg/m³ 884,6
Точка на точење, ℃ -33
Кинематски вискозитет на 40℃ 112,7
Кинематски искозитет на 100℃ 14,63
Индекс на вискозитет 133
Точка на палење, ℃ 251
TBN 7,5