TRUCK PLUS CI-4/SL SAE 15W40


Моторно масло со извонредни перформанси наменето за подмачкување мотори на дизел, бензин и ТНГ со голема моќност и во исклучително тешки работни услови.

КАРАКТЕРИСТИКИ  Овозможува сигурно стартување на возилото и на температура од -30℃

  Ги заштитува моторите при екстремни работни услови

  Компатибилен со катализатор, спречува создавање талог

  Обезбедува долги интервали на замена на маслото

  Придонесува за заштеда на горивото и ги намалува емисиите на издувни гасови

  Соодветен за разновиден возен парк

СПЕЦИФИКАЦИЈА API CI-4/SL; ACEA E7/E5/E3/B3/A3; GLOBAL DHD-1; MB.228.3; VOLVO VDS-3; MAN M3275; ALLISON C4

ПАКУВАЊЕ10L Буре
Типични вредности
Изглед бистра
Густина 15℃, kg/m³ 887,9
Точка на точење, ℃ -33
Кинематски вискозитет на 40℃, mm²/s 113,5
Кинематски искозитет на 100℃, mm²/s 14,64
Индекс на вискозитет 132
Точка на палење, ℃ 241
TBN 11,4