Unic Plus SAE 10W40 SL/CF


Полусинтетичко моторно масло со врвен квалитет за мотори на бензин, ТНГ и дизел. За сите типови патнички и товарни возила и агрегати.

КАРАКТЕРИСТИКИ  Обезбедува сигурен старт и на температура од -30℃

  Го заштитува моторот при екстремни работни услови

  Сречува создавање талог

  Обезбедува долги интервали на замена на маслото

  Штеди гориво и ја намалува потрошувачката на маслото

СПЕЦИФИКАЦИЈА API: SL/CF; ACEA: A3/B3; MB. 229.1; VW 500.00/505.00

ПАКУВАЊЕ1L 4L Буре
Типични вредности
Изглед бистра
Густина 15℃, kg/m³ 866,5
Точка на точење, ℃ -36
Кинематски вискозитет на 40℃ 96,88
Кинематски искозитет на 100℃ 14,51
Индекс на вискозитет 153
Точка на палење, ℃ 230
TBN 9,25