Super Syn SAE 5W40 SM/CF


Целосно синтетичко моторно масло со врвен квалитет, наменето за употреба за сите годишни времиња. За сите мотори на бензин, ТНГ и дизел на патничките возила и агрегати.

КАРАКТЕРИСТИКИ  Сигурно палење на возилотo и на температура од – 35℃

  Брзо подмачкување на сите делови на моторот

  Заштеда на гориво

  Намалување на емисиите на издувни гасови, продолжување на временскиот рок на употреба на       катализаторот

  Eфикасно спречување од заматување и од создавање талог и исклучителна стабилност на
      високи  температури

СПЕЦИФИКАЦИЈА API: SM/CF; ACEA: A3/B3/B4; MB. 229.3; VW 502.00/505.00; BMW turbo

ПАКУВАЊЕ1L 4L Буре
Типични вредности
Изглед бистра
Густина 15℃, kg/m³ 857,5
Точка на точење, ℃ -42
Кинематски вискозитет на 40℃ 87,7
Кинематски искозитет на 100℃ 14,5
Индекс на вискозитет 172
Точка на палење, ℃ 230
TBN
9,26