CARGO PLUS SAE 10W40


Моторно масло со извонредни перформанси наменето за подмачкување мотори на дизел, бензин и ТНГ.

КАРАКТЕРИСТИКИ  Одлична заштита на моторот

  Одлично подмачкувачко својство во сите услови на возење

  Kомпатибилен со каталитички конвертор

  Погодно за мешовит возен парк и механизација.

СПЕЦИФИКАЦИЈА API: CI-4/SG; ACEA E7; MB 228.5; VOLVO VDS-3; MAN 3277; SCANIA LDF-2; Cummins CES 20077/78

ПАКУВАЊЕ10L
Типични вредности
Изглед чист и бистар
Густина 15℃, kg/m³ 872
Точка на течење, ℃ -30
Кинематски вискозитет на 40℃ 96
Кинематски вискозитет на 100℃ 14,2
Индекс на вискозитет 156
Точка на палење, ℃ 220