Ultra C3 SAE 5W30


Целосно синтетичко моторно масло со врвен квалитет, наменето за употреба за сите годишни времиња. За сите мотори на  бензин, ТНГ  и дизел на патничките возила и агрегати.

КАРАКТЕРИСТИКИ  Сигурно палење на возилоto и на температура од – 35º C

   Брзо подмачкување на сите делови на моторот

  Заштеда на гориво

  Намалување на емисиите на издувни гасови

  Продолжување на временскиот рок на употреба на катализаторот

  Ефикасно спречување од заматување и од оздавање талог и исклучителна стабилност на високи температури.

СПЕЦИФИКАЦИЈА API: SN ; API SM ; API SL/CF; ACEA: C3-12; MB. 229.31; MB-229.5100/505.01; VW 502.00/505.00/505.01 BMW Longlife oil-04 General Motors Service Fill Dexos 2

ПАКУВАЊЕ1L 4L
Типични вредности
Изглед чист и бистар
Густина 15℃, kg/m³ 853
Точка на течење, ℃ -41
Кинематски вискозитет на 40℃ 70,2
Кинематски вискозитет на 100℃ 11,7
Индекс на вискозитет 160
Точка на палење, ℃ 210