FARM STOU SAE 10W40


Полусинтетичко универзално масло со извонредни перформанси наменето за сите дизел мотори во поновата генерација на трактори и земјоделски машини. Ги задоволува сите подмачкувачки потреби на: моторот, „мокрите“ сопирачки, трансмисионите и хидрауличните системи и дифернцијалите во широк температурен интервал на примена.

СПЕЦИФИКАЦИЈАAPI CG-4; API GL-4; ACEA E3-96 Issue 4; Ford ESN-M2C134-D; Ford ESN M2C159-B/C; Caterpillar TO-2; ZF TE-ML 06C; ZF TE-ML 07B; Allison C-4; John Deere JDM J20C; John Deere JDM J27; Massey-Ferguson M1145; Massey-Ferguson M1144; Massey-Ferguson M1143; Massey-Ferguson M1141; Massey-Ferguson M1139; Massey-Ferguson M1135;Massey-Ferguson M1129A; Massey-Ferguson M1127B; Massey-Ferguson M1110 Case New Holland MAT 3526; Case New Holland MAT 3525; White-Farm Q-1826

ПАКУВАЊЕ10L
Типични вредности
Изглед чист и бистар
Густина на 15℃, kg/m³ 876,3
Точка на точење, ℃ -36
Кинематски вискозитет на 40℃, mm²/s 87,31
Кинематски искозитет на 100℃, mm²/s 13,11
Индекс на вискозитет 150
Точка на палење, ℃ 230