Почетна  Контакт  English
почетна Дејности Трговија Малопродажба Горива Авто ТНГ
 
 
ULTRA LPG plus е гориво во склад со современите европски стандарди за квалитет. Специјалните адитиви овозможуваат зголемен моторен октански број (MON) и оптимално подесен напон на пареи. Со тоа се овозможува намалена потрошувачка и целосна заштита на моторот.

Со употребата на новото ULTRA LPG plus гориво се овозможува:

 

 • Намалување на ефектот на рано палење на горивната смеса и зголемување на моќноста на моторот;
 • Отстранување на остатоците и наслојките во системот за вбризгување со што се овозможува подобро распрскување и согорување на горивото што доведува до зголемена моќност и ефикасност на моторот, намалена потрошувачка и намалени емисии на издувни гасови;
 • Заштита од корозија со отстранување на водата и другите нечистотии, со што се обезбедува поголема заштита на системот за гориво;
 • Овозможува подобар старт на топло и студено време, со истовремена заштеда на гориво;
 • Подобрена мазивност на системот за довод и согорување на горивото;
 • Ги отстранува сите проблеми поврзани со присуството на пропилен и други незаситени јагленоводороди.
 •  

  Пронајдете услуга

  • Искористете ја можноста и преку нашата страна пронајдете каде може да наточите Авто ТНГ гориво.

  Совети за возачи

  • Дали возите економично? Прочитајте ги нашите совети и добијте уште повеќе од вашиот резервоар.
   
   
   
  каталог на горива / PDF формат