Почетна  Контакт  English
почетна Дејности Трговија Малопродажба Горива Ултра 95+ Economy
 
 
УЛТРА 95+ Economy е гориво наменето за сопствениците на поголемиот дел од старите и новите возила што бараат поекономично возење, без загуба на перформансите на возилото. Посебните адитиви обезбедуваат подобро согорување и искористување на горивото. Специјално дизајнираните адитиви во УЛТРА 95+ Economy горивото го овозможуваат следново:

 • Намалена потрошувачка поради детергентските својства што вршат отстранување на наслојките во системот за вбризгување. Овозможува подобро распрскување на горивото што доведува до зголеменување на моќноста и ефикасноста на моторот.
 • Продолжен век на траење на моторот поради антикорозивните карактеристики што обезбедуваат заштита на компонентите на моторот.
 • Заштита на животната средина поради намалената емисија штетни гасови и честички.
 • Квалитетот на Ултра 95+ Economy горивото е целосно во согласност со европскиот стандард за квалитет на безоловните бензини МКС ЕН 228, како и важечкиот Правилник за квалитет на течните горива во Р.М.

  - Помалку талог на вентилите
   
     
  Обично гориво УЛТРА гориво
   
   
  - Заштита од корозија
   
     
  Обично гориво УЛТРА гориво
   
   

  Пронајдете услуга

  • Искористете ја можноста и преку нашата страна пронајдете каде може да наточите УЛТРА 95+ Economy гориво.

  Совети за возачи

  • Дали возите економично? Прочитајте ги нашите совети и добијте уште повеќе од вашиот резервоар.
   
   
   
  каталог на горива / PDF формат