Почетна  Контакт  English
почетна Новости
 
„Макпетрол“ ја отвори својата нова, 126-та по ред бензинска станица, лоцирана на патниот правец Скопје – Тетово во близина на Желино. 18.05.2017
прочитај прочитај
 
 
„Макпетрол“ ја отвори својата 125-та бензинска станица. Објектот, во кој се инвестирани околу 200 милиони денари, е изграден во рамките на индустриската зона „Ќојлија“… 16.03.2017
прочитај прочитај
 
 
 
 

16.03.2017
„Макпетрол“ ја отвори својата 125-та бензинска станица
 
 
 
Објектот, во кој се инвестирани околу 200 милиони денари, е изграден во рамките на индустриската зона „Ќојлија“ и се наоѓа во непосредна близина на скопскиот аеродром „Александар Велики“. Во бензинската станица се инвестирани околу 200 милиони денари и истата е изградена во согласност со највисоките пропишани безбедносно - технички нормативи. На потрошувачите ќе им бидат достапни горивата Eуросупер 95, Eуродизел, Aвтоплин и Mетан, а дополнителни услуги ќе можат да добијат во современата продавница. Во рамките на бензинската станица е изградена и Станица за компримирање природен гас, со што уште повеќе ќе го приближиме природниот гас до сите оние потрошувачи до кои Гасоводот сè уште не е достапен.