Почетна  Контакт  English
почетна Производи Lubex
Синтетичко моторно масло SUPERSYN SAE 5W-40
SUPERSYN SAE 5W-40
СПЕЦИФИКАЦИЈА
API: SM/CF; ACEA: A3/B3/B4; MB. 229.3; VW 502.00/505.00; BMW turbo
Целосно синтетичко моторно масло со врвен квалитет, наменето за употреба за сите годишни времиња. За сите мотори на бензин, ТНГ и дизел на патничките возила и агрегати

 • Сигурно палење на возилотo и на температура од – 35º C;
 • Брзо подмачкување на сите делови на моторот;
 • Заштеда на гориво;
 • Намалување на емисиите на издувни гасови;
 • Продолжување на временскиот рок на употреба на катализаторот;
 • Ефикасно спречување од заматување и од создавање талог;
 • Исклучителна стабилност на високи температури.
 • ПАКУВАЊЕ
  Полусинтетичко моторно масло UNIC PLUS SAE 10W-40
  UNIC PLUS SAE 10W-40
  СПЕЦИФИКАЦИЈА
  API: SL/CF; ACEA: A3/B3; MB. 229.1; VW 500.00/505.00
  Полусинтетичко моторно масло со врвен квалитет за мотори на бензин, ТНГ и дизел. За сите типови патнички и товарни возила и агрегати.

 • Обезбедува сигурен старт и на температура од -30º C;
 • Го заштитува моторот при екстремни работни услови;
 • Спречува создавање талог;
 • Обезбедува долги интервали на замена на маслото;
 • Штеди гориво;
 • Ја намалува потрошувачката на маслото.
 • ПАКУВАЊЕ
  Универзално моторно масло UNIVERSAL SAE 15W-40
  UNIVERSAL SAE 15W-40
  СПЕЦИФИКАЦИЈА
  API: SG/CE; MB 227.1; MAN 271; CAT TO-2
  Универзално моторно масло на минерална база, наменето за подмачкување мотори на бензин, ТНГ и дизел за патнички, лесни товарни и комерцијални возила од постарата генерација. Наменето за сите годишни времиња и за нормални услови на возење.

 • Го заштитува моторот при тешки работни услови;
 • Обезбедува сигурно палење на возилото и на ниски температури;
 • Спречува создавање талог;
 • Соодветен е и за земјоделски машини.
 • ПАКУВАЊЕ
  Универзално моторно масло UNIVERSAL SAE 20W-50
  UNIVERSAL SAE 20W-50
  СПЕЦИФИКАЦИЈА
  API: SG/CE; MB 227.1; MAN 271; CAT TO-2
  Универзално моторно масло на минерална база, наменето за подмачкување мотори на бензин, ТНГ и дизел за патнички, лесни товарни и комерцијални возила од постарата генерација. Наменето за сите годишни времиња и за нормални услови на возење.

 • Го заштитува моторот при тешки работни услови;
 • Обезбедува сигурно палење на возилото и на ниски температури;
 • Спречува создавање талог;
 • Соодветен е и за земјоделски машини.
 • ПАКУВАЊЕ
  Универзално моторно масло TURBO SAE 30
  TURBO SAE 30
  СПЕЦИФИКАЦИЈА
  API: SF/CD; MB 227.0; MIL-L-2104D; CCMC D-2/G-2
  Универзално моторно масло на минерална база, наменето за подмачкување мотори на бензин и дизел за патнички, лесни товарни и комерцијални возила од постарата генерација. Наменето за летниот период и за преодните годишни периоди, во нормални услови на возење.

 • Широка примена и за земјоделски машини;
 • Константен притисок на маслото во моторот;
 • Добра заштита на моторот;
 • Минимална потрошувачка на маслото
 • ПАКУВАЊЕ
  Моторно масло TRUCK PLUS SAE 15W-40
  TRUCK PLUS SAE 15W-40
  СПЕЦИФИКАЦИЈА
  API CI-4/SL; ACEA E7/E5/E3/B3/A3; GLOBAL DHD-1; MB.228.3; VOLVO VDS-3; MAN M3275; ALLISON C4
  Моторно масло со извонредни перформанси наменето за подмачкување мотори на дизел, бензин и ТНГ со голема моќност и во исклучително тешки работни услови.

 • Овозможува сигурно стартување на возилото и на температура од -30ºC;
 • Ги заштитува моторите при екстремни работни услови;
 • Компатибилен со катализатор;
 • Спречува создавање талог;
 • Обезбедува долги интервали на замена на маслото;
 • Придонесува за заштеда на горивото и ги намалува емисиите на издувни гасови;
 • Соодветен за разновиден возен парк.
 • ПАКУВАЊЕ
  Моторно масло SUPERIOR SAE 15W-40
  SUPERIOR SAE 15W-40
  СПЕЦИФИКАЦИЈА
  API: CF-4/SG; ACEA E3; MB p.227.1; VOLVO VDS; MAN 271; CAT TO-2; ALLISON C2/C3
  Моторно масло со извонредни перформанси наменето за подмачкување дизел, бензински и ТНГ мотори.

 • Одлична заштита на моторот;
 • Одлично подмачкувачко својство во сите услови на возење;
 • Компатибилен со каталитички конвертор;
 • Погодно за мешовит возен парк и механизација.
 • ПАКУВАЊЕ
  Моторно масло SUPERIOR SAE 20W-50
  SUPERIOR SAE 20W-50
  СПЕЦИФИКАЦИЈА
  API: CF-4/SG; ACEA E3; MB p.227.1; VOLVO VDS; MAN 271; CAT TO-2; ALLISON C2/C3
  Моторно масло со извонредни перформанси наменето за подмачкување дизел, бензински и ТНГ мотори.

 • Одлична заштита на моторот;
 • Одлично подмачкувачко својство во сите услови на возење;
 • Компатибилен со каталитички конвертор;
 • Погодно за мешовит возен парк и механизација.
 • ПАКУВАЊЕ
  Хипоидно масло GEAR EP SAE 90
  GEAR EP SAE 90
  СПЕЦИФИКАЦИЈА
  ISO L-C; API GL-5; SAE 90
  Хипоидно, висококвалитетно масло наменето за подмачкување на механички менувачи, диференцијали и кардански системи кај повеќето патнички и товарни возила, автобуси, замјоделски и градежни машини. Се употребува според упатството и препораките на производителот на моторните возила.

 • Продолжен интервал на замена;
 • Ги штити менувачите и диференцијалите од абење;
 • Создава маслен филм што штити од корозија.
 • ПАКУВАЊЕ
  ATF TYPE A масло
  ATF TYPE A
  СПЕЦИФИКАЦИЈА
  GM ATF type A Suffix A; VOLVO 97325
  АТФ маслото е наменето за подмачкување на полуавтоматските и автоматските менувачи, хидрауличните управувачи и спојки, како и серво системите. Погодно е за употреба кај моторните возила, автобусите, камионите, замјоделските и градежните машини во склад со препораките на производителот.

  ПАКУВАЊЕ
  Моторно масло DUOTAKT 2T
  DUOTAKT 2T
  СПЕЦИФИКАЦИЈА
  API TC; JASO FC; CEC TSC-3; ISO-L-EGD
  Моторно масло со врвни перформанси за подмачкување на сите двотактни мотори во смеса со бензин. Посебно е погодно за подмачкување двотактни мотори кај патнички автомобили, мотори, мопеди, моторни чамци и тн.

 • Погодно и за системи со вбризгување масло;
 • Го намалува чадењето од ауспухот;
 • Го заштитува моторот од абење;
 • Спречува создавање на талог во моторот;
 • Го заштитува системот од валкање.
 • ПАКУВАЊЕ
  Течнос за кочници BRAKE FLUID DOT 3
  BRAKE FLUID DOT 3
  СПЕЦИФИКАЦИЈА
  SAE J 1703; FM VSS 116; DOT 3; ISO 4925 CLASS 3; FIAT 9.5597; IVECO 18-820; JIS K 2233 CLASS 3
  Течноста за кочници е наменета за полнење на сите хидраулични системи за кочење кај сите патнички возила, како и кај товарни возила со АВС и АСС. Не ги оштетува деловите од гума, еластомери и метали. Може да се меша само со течности што ги задоволувааат долунаведените спецификации. ВНИМАНИЕ: Штетно за кожа, очи и при голтање.

  ПАКУВАЊЕ
  Течнос за кочници SUPER BRAKE FLUID DOT 4
  SUPER BRAKE FLUID DOT 4
  СПЕЦИФИКАЦИЈА
  SAE J 1704; FM VSS 116; DOT 4; ISO 4925 CLASS 4; TOYOTA TSK 2602 G; TL-VW 766X; JIS K 2233 CLASS 4
  Течноста за кочници е наменета за полнење на сите хидраулични системи за кочење кај сите патнички возила, како и кај тешки, товарни возила со АВС и АСС системи. Не ги оштетува деловите од гума, еластомери и метали. Може да се меша само со течности што ги задоволувааат долунаведените спецификации. ВНИМАНИЕ: Штетно за кожа, очи и при голтање.

  ПАКУВАЊЕ
  Маст за подмачкување LIT 2
  LIT 2 2T
  СПЕЦИФИКАЦИЈА
  ISO 6743-L-X-CCHA-2; DIN 51 502-KP 2K-30
  Маста за подмачкување ЛУБЕКС ЛИТ 2 се препорачува за подмачкување на лежиштата за тркалата на моторните возила, железничките вагони, вибрационите сита, како и за прво полнење на сите типови затворени лагери и машински склопови. Се употребува за подмачкување на дробилки, тресалки, транспортни и други уреди во индустријата. Температурен интервал на примена: од -30º С до 110º С.

  ПАКУВАЊЕ
  Хидраулично масло HIDRA HLP
  HIDRA HLP 32, 46, 68
  СПЕЦИФИКАЦИЈА
  ISO 6743/4 – HM; ISO 11158 - HM; DIN 51524/2 - HLP; SPERRY VICKERS I-286-S; SPERRY VICKERS M-2950-S;
  Хидрауличните масла LUBEX HIDRA HLP 32, 46 и 68 се користат како течности за пренос на движење и за работа на сите хидраулични системи на нормални работни температури, а исто така и за подмачкување на лежишта, запчаници и друга опрема во различни циркулирачки системи.

 • Голема оксидациска стабилност и добра отпорност од стареење;
 • Голема заштита од абење и способност за отпорност при висок притисок;
 • Добар однос помеѓу вискозноста и температурата;
 • Одлична антикорозивна заштита;
 • Одлична способност за демулзификација;
 • Ниско ниво на пенење.
 • ПАКУВАЊЕ